Opala koncentracija fenola u Ibru

Koncentracija fenola u reci Ibar je prema današnjim analizama u granicama normale.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.02.2006.

16:49

Default images

Reka, koja je u nedelju dostigla kritičnu tačku od 540 centimetara, počela je primetno da se povlači, rekao je danas Beti načelnik odeljenja odbrane Raškog okruga Radoica Kočović.

On je naglasio da u gradskom vodovodu nema fenola i da su dva reni bunara u Žičkom polju, koja su bila poplavljena tokom izlivanja Ibra, i dalje isključena radi racionalizacije potrošnje vode.

Tokom vikenda je u Ibru bila zabeležena velika koncentracija fenola, koji se iz kosovskih termoelektrana zbog poplava izlio u reku Sitnicu a potom je došao i u Ibar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: