Lajčak donosi predlog EU o većini

Aleksandar Simić kaže da Srbija neće priznati CG referendum ako ne bude glasalo 50 odsto plus jedan od ukupnog broja birača.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 15.02.2006.

13:43

Default images

Evropski izaslanik za crnogorski referendum Miroslav Lajčak danas dolazi u Podgoricu, gde će opoziciji i vlasti, kako je najavljeno, doneti predlog Evropske unije o kvalifikovanoj većini, kao i datumu održavanja referenduma o državnom statusu Crne Gore. Evropski izaslanik je sinoć rekao da on donosi "samo mišljenje", a odluku o referendumu treba da donese Crna Gora.

Neki podgorički listovi su objavili da će Lajčak predloziti da referendum o državnom statusu Crne Gore bude održan polovinom maja.

Savetnik premijera Srbije Aleksandar Simić kaže da Srbija neće priznati referendum u Crnoj Gori ako na referendumu ne bude glasalo 50 odsto plus jedan od ukupnog broja birača. "Ako ne bude tako, taj akt je nelegalan i nelegitiman i Srbija ga neće priznati. To je stav Vlade kolega iz Vlade i premijera Vojislava Koštunice", kaže on, piše Dan.

"Referendum o secesiji iza kog ne stane većina upisanih birača je neprihvatljiv. Srbija je protiv toga da pod onima koji imaju pravo glasa budu smatrani birači upisani u birački spisak za parlamentarne i predsedničke izbore, u taj spisak moraju biti ubačeni svi punoletni državljani koji imaju prebivalište van Crne Gore", rekao je Simić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: