Istorijski sastanak dvojice predsednika: SAD i Rusija dokazale da su sposobne za napredak VIDEO/FOTO

Džozef Bajden i Vladimir Putin sastali su se u Ženevi, i to je njihov prvi zvanični susret kao dva predsednika.

Izvor: B92

Sreda, 16.06.2021.

13:28

Istorijski sastanak dvojice predsednika: SAD i Rusija dokazale da su sposobne za napredak VIDEO/FOTO
Tanjug/AP Photo/Patrick Semansky

Džozef Bajden i Vladimir Putin razgovarali su u vili La Granž u Ženevi, na svom prvom sastanku, o širokoj lepezi nagomilanih problema u svetu i o odnosima dve svetske sile - bilateralnim vezama, problemima u vezi sa strateškom nuklearnom stabilnošću, navodnom ruskom uplitanju u izbore, hakovanju i drugim pitanjima, uključujući saradnju u borbi protiv kovida 19 i regionalne sukobe.

Ovo je njihov prvi zvanični susret kao dva predsednika. Međutim, pitanje je da li će sastanak opravdati epitet istorijskog, ili će konkretni dogovori izostati, a odnosi dveju zemalja ostati na niskoj komunikacijskoj frekvenciji jer razgovori predsednika dolaze u trenutku kada su odnosi Amerike i Rusije maltene dotakli dno, kako tvrde obe strane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: