Pala Vlada Republke Srpske

Parlament RS večeras je izglasao nepoverenje Vladi premijera Pere Bukejlovića i doneo odluku o razrešenju Vlade.

Izvor: B92

Četvrtak, 26.01.2006.

11:33

Default images

Za smenjivanje vlade glasala su 44 poslanika, 29 ih je bilo protiv, dok se šest poslanika uzdržalo od glasanja. Inicijativu za glasanje o poverenju kabinetu premijera Pere Bukejlovića pokrenuo je Savez nezavisnih socijaldemokrata.

Podršku toj inicijativi dali su poslanici Partije demokratkog progresa, Stranke demokratske akcije, Stranke za BiH, Socijaldemokratske partije BiH, Nova hrvatska inicijativa, Demokratskog narodnog saveza, kao i poslanik Srpske radikalne stranke "Dr Vojislav Šešelj".

Protiv smenjivanja vlade glasali su poslanici Srpske demokratske stranke, Srpske radikalne stranke RS, kao i poslanici Kluba centra koji čine nekoliko manjih srpskih političkih stranaka.

SNSD je, kako je obrazloženo, pokrenula inicijativu za smenjivanje kabineta Pere Bukejlovića nakon što je postalo jasno da Vlada nema podršku potrebne skupštinske većine u parlamentu zbog čega ne može da obavlja ulogu koja joj je poverena Ustavom. Lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je da je njegova stranka spremna da preuzme vlast u RS, ističući da će, ako se to desi, pokrenuti i represivne mere kako bi se obračunao sa organizovanim kriminalom u korupcijom u RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: