Talibani napali - najmanje sedam mrtvih

Talibanski pobunjenici napali su vojnu stanicu u avganistanskoj provinciji Farah i tom prilikom ubili najmanje sedam vojnika, izjavili su lokalni zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 03.05.2021.

16:14

Talibani napali - najmanje sedam mrtvih
Shutterstock/ Trent Inness

U video-poruci medijima, guverner Faraha Tadž Mohamad Džahid je rekao da su talibani digli u vazduh vojnu stanicu nakon što su iskopali tunel dug 400 metara od obližnje kuće, preneo je Rojters.

On je rekao i da su pobunjenici zarobili jednog vojnika.

S druge strane, dva lokalna zvaničnika koja nisu želela da budu imenovana izjavila su da je u napadu poginulo na desetine vojnika, uključujući elitne snage.

Član provincijskog saveta Kajer Mohamad Norzai rekao je da je u napadu poginulo oko 30 osoba i da je baza u rukama talibana.

Zvaničnici su rekli da je u eksploziji u glavnom gradu pokrajine povređena 21 osoba, uključujući i petoro dece.

Direktor javnog zdravstva Farah Abdul Džabar Šajek naveo je da je troje povređenih u kritičnom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: