U ćeliji glavnog saradnika Velje Nevolje pronađen telefon? "Verovatno mu je doneo advokat" VIDEO

Vođe kriminalnog klana Veljka Belivuka ne miruju ni u zatvoru. Kod Marka Miljkovića, koji se nalazi u Centralnom zatvoru, navodno je pronađen mobilni telefon.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.04.2021.

20:11

U ćeliji glavnog saradnika Velje Nevolje pronađen telefon?
MUP Srbije

Pretres ćelije u kojoj je zatvoren Marko Miljković, zatvorski čuvari uradili su iznenada, navodno oko 3 sata posle ponoći, što niko nije očekivao.

Takođe, kako se nezvanično može saznati, zatvorske vlasti su imale informacije o prokrijumčarenom telefonu, i trudili su se da za to zna što manji broj ljudi.

Novinar Miloš Lazić kaže da je u pitanju navodno mali telefon koji je bio sakriven u plastičnim flašama koje je on koristio kao tegove napunjene solju, kao teretanu. Telefon je tako upakovan da se ne bi video. Dobio je i punjač uz taj telefon.

"Što samo govori da je to jedna ozbiljna organizacija. U toku je istraga kako je on došao do telefona", napominje on.

Iako su imali informaciju da je telefon stigao do Miljkovića, čuvari u prvom trenutku nisu mogli da ga pronađu. Tada su videli flaše napunjene solju, koje služe kao tegovi za vežbanje.

U flašama je pronađen telefon i punjač, ali nije pronađen odgovor na pitanje kako je telefon stigao do Miljkovića.

Kao i u običnom, ili civilnom svetu, kako ga zovu zatvorenici, i u zatvoru se krijumčari sve i svašta. Ali tamo sve ima drugačiju vrednost.

Telefon košta deset do dvadeset puta više, a u rukama ljudi koji se nalaze u zatvoru može da bude i oružje. Mnogo je i načina na koje može da se unese. Neko od rodbine prilikom posete, telefon može da unese i advokat, jer ima pravo da nasamo razgovara sa klijentom.

Naravno, postoje zatvorski čuvari, koji sve proveravaju, ali se dešavalo da upravo čuvari, za novac, zatvorenicima u zatvor unose stvari.

Istražni organi proveravaju sve mogućnosti kako je telefon dospeo do Miljkovića, a prema nezvaničnim informacijama, proverava se i njegov advokat.

"Ne treba izgubiti iz vida da je Aleksandar Stanković, zvani Sale Mutavi, od koga su Miljković i Belivuk nasledili tu navijačku grupu, ubijen upravo u Bačvanskoj ulici, pored CZ-a, upravo posle sastanka sa jednim zatvorskim čuvarom, znači, ti kontakti postoje", napominje Lazić.

Posle ubistva Aleksandra Stankovića, utvrđeno je da mu je u obezbeđenju bio jedan bivši zatvorski čuvar. Pitanje je i koga je Miljković, kada je dobio mobilni telefon, zvao.

"To je možda čak i bitniji deo istrage, za šta je Miljković koristio taj telefon, i koga je zvao. Da li je on pokušao da utiče na svedoke na neki način na svedoke, da kako se u žargonu kaže pegla svedoke, da zaplaši ljude, ili da izdaje komande delu te zločinačke strukture koja je ostala na slobodi. To treba da utvrdi istraga, i to
može da bude vrlo zanimljivo", kaže Lazić.

Marko Miljković bio je desna ruka Veljka Belivuka, i u klanu je važio za glavnog egzekutora.

Podsetimo, Belivuk i Miljković sumnjiče se da su izvršili najstrašnija krivična dela, ubistva, mučenja i iznude.

Oni su, kako se sumnja, svoje žrtve forografisali i tim materijalom pretili ostalim ljudima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: