Vučić: Pre deset godina je otišao, praznina... FOTO

Predsednik Srbije je na svom profiu "buducnostsrbijeav" na Instagramu ostavio posvetu čuvenom Brani Crnčeviću, koji je premunuo pre 10 godina.

Izvor: B92

Sreda, 14.04.2021.

11:55

Vučić: Pre deset godina je otišao, praznina... FOTO
Pr

"Pre deset godina, tiho je otišao veliki čovek, naš saborac i prijatelj, jedan od osnivača SNS, veliki Brana Crnčević. Majstor pisane reči, borac za bolju Srbiju, svedok epohe u kojem je naša zemlja prošla kroz ogromna iskušenja, neumorni branilac raseljenog srpskog naroda koji je okupljao i o kojem se brinuo kao predsednik Matice iseljenika."

Nakon tih reči Aleksandar Vučić je još napisao i:

"Praznina u javnom, kulturnom i političkom životu nakon odlaska Brane Crnčevića, oseća se na svaki način. Njegov jedinstveni izraz obojen satirom, ironijom, ponekad čak i cinizmom, na upečatljiv način je ukazivao svima nama gde grešimo, šta je to što ne vidimo, a pogotovo – šta je to što ne želimo da vidimo. Zato se danas posebno sećamo njegovih britkih reči, poput: 'Teško je biti Srbin, ali kasno'.

Brana bi danas bio ponosan na sve što smo postigli, jer je njegova stranka donela najveće promene u novijoj srpskoj istoriji, vratili smo dostojanstvo Srbiji koju je Brana do poslednjeg dana voleo i za koju se na svoj jedinstveni način borio. To je i jedan od razloga zbog kojeg nekadašnja Ohridska ulica danas nosi njegovo ime.

A ja sam posebno ponosan zato što smo bili saborci, zato što sam imao čast da ga slušam i da od njega učim, da se sa njim posavetujem. I verujem da bi danas svim malodušnicima rekao: 'Sklonite se, dolazi budućnost!'."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: