Ako je znao šta će biti, onda zna i kada će se završiti - Bil Gejts

Prvi čovek Majkrosofta, milijarder i filantrop Bil Gejts za poljski list Gazeta Vibroča otkrio kada bi, po njegovom mišljenu pandemija mogla da se završi.

Izvor: B92

Četvrtak, 25.03.2021.

09:27

Ako je znao šta će biti, onda zna i kada će se završiti - Bil Gejts
Foto: EPA-EFE/ OLIVIER HOSLET

Svet mogao da se vrati u normalu do kraja 2022, i to, kako kaže, zahvaljujući vakcinama protiv koronavirusa. "Ovo je neverovatna tragedija", rekao je on o pandemiji, dodajući da su jedina dobra vest u svemu tome vakcine.

Gejts je inače često pominjan u tzv. teorijama zavere u vezi koronavirusa, odnosno smatran je za nekog ko je odgovoran za nastanak kovida-19 i njegovo širenje, kao i za to da se iza svega krije besramno bogaćenje.

Nebrojeno puta su izvlačeni njegovi raniji intervjui o tome šta svet čeka, a koji su se uklopili u sadašnju sliku sveta koji je na kolenima pred koronavirusom.

Gejt je takođe, nebrojeno puta odgovarao na te "optužbe". U jednom od tih odgovora je rekao:

"Čudno je to. Oni uzmu činjenicu da sam uključen u razvoj vakcine i onda to izvrnu, pa umesto što dajem novac kako bi se spasli životi, ispada da ja zarađujem na oduzimanju života. Ako to ljude odvrati od vakcinisanja ili informisanja o nošenju maske, onda je to veliki problem."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: