Nemiri u Švedskoj VIDEO/FOTO

Švedska policija danas je počela da rasteruje na stotine protivnika antipandemijskih mera koji su organizovali protest u glavnom gradu Stokholmu.

Izvor: B92

Subota, 06.03.2021.

18:29

Nemiri u Švedskoj VIDEO/FOTO
Foto: Profimedia

Protest je organizovan uprkos zabrani velikih skupova.

Policija je blokirala most u centru grada i na svojoj veb stranici saopštila da je u dijalogu sa organizatorima kako bi nagovorila demonstrante da se raziđu, prenosi Rojters.
Foto: Profimedia
Na TV snimcima se vidi kako policija odbija neke demonstrante, a prema izveštajima, jedan policajac je lakše povređen i prebačen u bolnicu.

Prema švedskom dnevnom listu Dagens Niheter, demonstranti su doputovali iz nekoliko delova zemlje u kojoj je na snazi zabrana javnog okupljanja više od osam ljudi.
Foto: Profimedia
Švedska, koja ima 10 miliona stanovnika, u petak je registrovala 4.831 novi slučaj koronavirusa i 26 novih smrtnih slučajeva, ukupno 13.003 preminulih od kovida 19.

Vlada je prošlog meseca objavila da će skratiti radno vreme restorana, barova i kafića i pooštriti ograničenja broja ljudi koji smeju biti u prodavnicama, u pokušaju da izbegne treći talas pandemije kovida 19.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: