"Poziv na linč Sonje Biserko"

Helsinški odbor u Srbiji je upozorio državne zvaničnike da je predsednica Odbora poslednjih dana izložena ozbiljnim pretnjama.

Izvor: B92

Utorak, 20.09.2005.

15:01

Default images

"Savet i saradnici Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji smatraju se obaveznim da upozore javnost da kampanja protiv nevladinih organizacija i njihovih čelnih ljudi, koja je započela u vreme Miloševićevog režima, traje i dalje, čak sa pojačanim intenzitetom", navodi se u pismu koje je upućeno državnim funkcionerima Srbije i relevantnim međunarodnim organizacijama.

Navodi se da je u tekstu koji je 8. septembra objavljen u listu "Tabloid", Sonja Biserko, između ostalog, optužena da je hrvatski špijun. Posebno zabrinjava što su u tekstu navedeni adresa Sonje Biserko i podaci o članovima njene najuže porodice koji mogu biti u posedu samo organa Državne bezbednosti.

"Iako su laži i mržnja prema Sonji Biserko konstantno prisutni u pojedinim medijima, ovaj najnoviji u nizu napada, je preteći i može imati veoma ozbiljne posledice. Objavljivanje njene privatne adrese, sa nazivom ulice, brojem ulaza i stana, predstavlja poziv na linč", navodi se u pismu.

Dodaje se da je u poslednjih godinu dana, Sonja Biserko više puta fizički napadnuta ispred svog stana sa čim je bila upoznata policija. Pre dva meseca obijen joj je stan, o čemu je policijska istraga u toku. Nakon provale, ispred ulaza u njenu zgradu postavljena je policijska patrola koja je nedavno povučena, navodi se u pismu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: