"Ne idi dalje, mine" - Vojska Srbije sprema novu vežbu

Vojska Srbije je za 30. novembar najavila vojnu vežbu s bojevom municijom i minsko-eksplozivnim sredstvima na Poligonu Stražava nadomak Prokuplja.

Izvor: B92

Petak, 20.11.2020.

16:46

EPA PHILIPP GUELLAND

Gradska uprava Prokuplja je danas saopštila da će vežba tog dana trajati od 10 do 15 sati kada će biti strogo zabranjeno ulaziti u zonu vežbališta jer je to opasno po život.

"Prostor vežbališta biće obeležen crvenim barjakom i obezbeđen stražarima, a na putevima koji vode u opasnu zonu biće postavljena tabla s natpisom 'Ne idi dalje, mine!' ", kaže se u saopštenju.

Građani su upozoreni na mogućnost da na vežbalištu posle vežbe bude "zaostalih neeksplodiranih sredstava koja predstavljaju opasnost po život, jer i pri najmanjem dodiru mogu eksplodirati".

"Eventualno nađena neeksplodirana sredstva ne treba dirati, već zapamtiti mesto i odmah obavestiti stanicu policije ili komandu Garnizona Prokuplje", ukazuje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: