"Pravi pik se tek očekuje, biće i vanrednih situacija" VIDEO

Epidemiolog Branislav Tiodorović ocenio da se pravi pik u Srbiji očekuje u narednih nekoliko dana, odnosno za oko sedam dana.

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2020.

08:23

Tanjug, Dragan Kujundžiæ

On je u Jutarnjem programu TV Prve rekao da porast broja obolelih od koronavirusa u Srbiji nije drugi talas virusa, već da je i dalje reč o prvom talasu, a povećanje broja obolelih poslednjih sedam dana komentariše rečima da se pravi pik tek očekuje.

"Gledajući brojke u celini, a pre svega za Beograd, Novi Pazar, Tutin, možemo govoriti o nečem drugom, a to je da je strah nepotreban. Umesto toga potreban je oprez i prava reakcija zdravstvenog sistema", rekao je Tiodorović.

Prema njegovim rečima, sve ono što se desilo u Novom Pazaru, ali i u drugim gradovima u Srbiji, posledica je toga što se mere nisu sprovodile. "Virus nije oslabio, aktuelan je i videćemo u narednim danima da li će i koliko doći do porasta broja zaraženih", kazao je on i dodao da će se situacija ocenjivati od grada do grada i da će se nove mere uvoditi u skladu sa trenutnom situacijom.

Moguće je da će se, kako kaže, u pojedinim gradovima uvoditi i vanredne situacije, ali ne i vanredno stanje koje je ukinuto.

rekao je i da ga zabrinjava jedna stvar - a to je da mu sve izgleda nekako mirno, dok se drešava sve što se dešava.

Odgovarajući na pitanja gledalaca, rekao je i da su đačke ekskurzije nešto što nije potrebno u ovom trenutku, a kada je reč o univerzitetima i porastu broja zaraženih među studentima, Tiodorović kaže da je na Kriznom štabu tražio da Univerziteti što pre završe sve poslove koje imaju.

Policijskog časa za sada neće biti, a država ima pravo da to promeni, kaže on i dodaje da je njegov stav da nam nikakva policijska ograničenja neće pomoći koliko i zaštita - maske i socijalna distanca.

Za svo nepoštovanje mera u zatvorenim prostorima trebalo bi da odgovaraju organizatori, odnosno vlasnici objekata kao i organizatori sportskih dešavanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: