Lončar: Kazna povećana, sada minimalna 50.000 dinara

Ministar Lončar naglasio je da će minimalna kazna za kršenje Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti biti povećana sa 30.000 na 50.000 dinara.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2020.

14:07

Lončar: Kazna povećana, sada minimalna 50.000 dinara
FOTO TANJUG / DRAGAN KUJUNDZIC / an

Ublažene mere zaštite i prevencije od koronavirusa treba i dalje striktno poštovati da se ne bi desio novi talas širenja kovida 19, ali i drugih zaraznih bolesti, izjavio je danas ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Lončar je na sednici Skupštine, na čijem je dnevnom redu, između ostalog, predlog izmena i dopuna Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, rekao da su zakonske izmene predložene kako bi se prevazišli problemi u praksi kada je reč o primeni propisa, odluka i naredbi koje donose nadležni organi.

On je kazao da je Zakonom propisano da su zdravstvene ustanove - državne i privatne, preduzetnici, zdravstveni radnici i svi građani dužni da sprovode propisane mere i da postupaju po rešenju sanitarnog inspektora.

Dodao je da su predviđene određene prekršajne sankcije za nepridržavanje odluka i naredbi nadležnih organa i da je podignut zakonski minimum kada je reč o kaznama jer, kaže, praksa prekršajnih sudova ukazuje na sklonost sudova da veoma često izriču minimalne novčane kazne.

''Povećava se najniži iznos novčane kazne za kršenje propisa o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti sa 30.000 na 50.000 dinara. Takođe, pošto da pandemija još traje, propisano je da zakon stupi na snagu danom objavljivanja u Službenom glasniku, a ne osmog dana od objavljivanja'', naveo je Lončar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: