Jumko najavljuje krivičnu prijavu: Insinuacije da maske ne štite - narušavanje ugleda

Kompanija Jumko najavila je krivičnu prijavu zbog insinuacija u javnosti prema kojima maske koje oni proizvode ne štite od virusa i nisu korisne.

Izvor: B92

Petak, 27.03.2020.

18:46

Jumko najavljuje krivičnu prijavu: Insinuacije da maske ne štite - narušavanje ugleda
FOTO TANJUG / / MINSTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA / an

Jumo (YUMCO) u saopštenju koje je dostavio medijima navodi da takve ocene narušavaju ugled kompanije i podseća da su nakon proglašenja vanrednog stanja počeli proizvodnju pamučnih i vodoperivih maski za višekratnu upotrebu, za koje su korisnicima ponudili i uputstvo o upotrebi.

"Insinuacije da maske koje proizvodimo ne predstavljaju zaštitu od virusa i da nisu korisne predstavljaju ozbiljno narušavanje ugleda naše Kompanije i neopravdano dovođenje u sumnju svega što u ovoj situaciji preduzimamo kako bi pomogli našem narodu", navodi se u kompanijskom saopštenju izdatom posle tvrdnji koje su izrečene danas o tome da njihove maske nisu adekvatna zaštita.

Jumko je najavio i da će ispravnost svog rada dokazati na sudu i najavio je da će protiv onih koji pokušavaju da dovedu u pitanje rad te kompanije "služeći se lažima" podneti krivične prijave.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da pamučne maske ne mogu da budu korisne u situaciji kada postoji bliski kontakt sa drugom osobom ili kada je udaljenost oko jednog metra, ali da je, ukoliko je udaljenost veća, bolje imati i takvu masku nego ništa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: