Vučić: Dovešću Erdogana da proba ćevape

Predsednik Srbije je na otvaranju hotela "Mona Plaza" istakao da Srbiji ne bi smetao dolazak kineskih turista i da bi bilo organizovano da svi budu pregledani.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.02.2020.

16:40

Vučić: Dovešću Erdogana da proba ćevape
EPA/ANDREJ CUKIC

"Beograd je jedan od najotvorenijih gradova i imaćemo sve više uspeha u turizmu i hotelijerstvu", poručio je Vučić.

Istakao je, takođe, da Srbija ima bezvizni režim i sa zemljama na istoku i zapadu, sa najmoćnijim azijskim zemljama. Imamo najveći porast broja turista, Rumunija, Turska i Kina, rekao je on

Dodao je da imamo i rast turista iz Rusije i Nemačke i da bi sa njima trebalo napraviti više aranžmana. Poručio je hotelu Mona da istraje u naredna dva ili tri meseca zbog panike i širenja negativnih vesti oko koronavirusa, kao i da će država pomoći ako bude trebalo.

Hotel Mona Plaza, u čiju je izgradnju uloženo 30 miliona evra, svečano je otvoren danas.

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je na Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Vučić je obišao hotel i razgovarao sa zaposlenima, a posebno se zadržao u restoranu, gde se fotografisao sa kuvarima i saznao, kako su mu rekli, da oni dobro spremaju i savremena i tradicionalna jela, kao i da će imati poseban recept za ćevape.

"Gledaću da dovedem Erdogana da proba ćevape koji se prave od junetine i ovčetine. On je normalan čovek, voli da ode među narod i da proba to što ljudi pripreme. To će biti signal i ostalima da dolaze u vaš hotel", kazao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: