"Neće nas Vučić podučavati"

Crnogorski premijer Duško Marković tvrdi da je Mitropolija crnogorsko-primorska poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze, te da Zakon važi za sve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2020.

15:16

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

O tome ih, kaže, neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije, prenele su podgoričke Vijesti.

"Zakon važi za sve, o tome nas neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava Crne Gore radi zakonito", rekao je Marković u Londonu, gde učestvuje na IV investicionoj konferenciji za Zapadni Balkan koju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša rekao je u subotu da je MCP dužna više miliona evra na ime poreza, što su iz MCP negirali, tvrdeći da su to neprovereni i neutvrđeni podaci.

Iz MCP kažu da je u pitanju "hajka protiv Crkve".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u međuvremenu da će Srbija platiti "sve što treba", ukoliko je to potrebno, a da se ne oduzimaju svetinje SPC.

Ekonomski eksperti, koji su želeli da ostanu anonimni, međutim, kažu za Vijesti, da je Mugoša obelodanjivanjem informacije o poreskom dugu SPC prekršio Zakon prema kojem su takve informacije tajna.

Sada bi, kažu, Mugoša trebalo da saopšti i imena i nazive svih drugih poreskih obveznika koji su dužni po tom osnovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: