"Egzit" ili princip, pitanje je sad

Predstavnici nekih nevladinih organizacija nisu presrećni zbog porekla novca kojim će biti finansiran "Egzit".

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 31.03.2005.

13:51

Default images

Koordinatorka nevladine organizacije "Vojvođanka - ženska regionalna inicijativa" Marija Gajicki rekla je da je "Egzit" manifestacija koja je značajna za Novi Sad, ali da se postavlja pitanje političke opcije kojoj pripada gradonačelnica, a koja je dala legitimitet "Egzitu".

"'Egzit' je 2000. nastao sa idejom da se mladi aktivno uključe u rušenje Miloševićevog režima", rekla je Marija Gajicki.

Rajko Božić iz Građanskog pakta za jugoistočnu Evropu rekao je da je stav te organizacije da s radikalskim vlastima nema saradnje jer je reč o političkoj opciji koja je protiv demokratije i otvorenog društva. "S druge strane, svesni smo da je 'Egzit' gradska stvar i da treba da bude održan, premda bismo bili srećniji da se festival održava uz, recimo, mnogo veću materijalnu pomoć vlasti pokrajine ili Republike", rekao je Božić.

Predsednik Udruženja "Egzit" Dušan Kovačević i gradonačelnica Novog Sada Maja Gojković, član Srpske radikalne stranke, potpisali su Protokol o saradnji, kojim se grad obavezuje da će, kao pomoć pri organizaciji, "Egzitu" uplatiti 13 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: