Vučić: Retko ko je nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada"

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je da je Srbija otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da će dve zemlje morati da imaju suštinski bolje odnose.

Izvor: B92

Sreda, 08.01.2020.

15:44

Vučić: Retko ko je nazvao Srbiju i Srbe
EPA/ SHAMIL ZHUMATOV / POOL

Vučić je dodao da je "malo koji svetski državnik" nazvao Srbiju i Srbe "šakom jada", kako je to svojevremeno učinio novoizabrani hrvatski predsednik Zoran Milanović.

Vučić je, upitan šta očekuje u odnosima Srbije i Hrvatske, rekao da će Srbija sa oduševljenjem da pozdravi svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

"Pozdravićemo svaki kilometar asfalta ili dalekovod koji Hrvatska izgradi u srpskim sredinama", rekao je Vučić u Istanbulu.

On je istakao da je Srbija vrlo otvorena za saradnju sa Hrvatskom i da je ona neophodna ukoliko obe zemlje žele da opstanu na ovim prostorima i da zaustave veliki odliv ljudi koji je, navodi, proporcionalno veći u Hrvatskoj.

"Saradnja je ključna reč, a da li ćemo uspeti...", rekao je Vučić i dodao da je malo koji svetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", ali da je bez obzira na to čestitao Milanoviću pobedu na izborima.

"Želim da verujem da je to rečeno u nekom trenutku u kojem... ne znam šta se dogodilo. U svakom slučaju, mi ćemo morati suštinski da imamo bolje odnose sa Hrvatskom i Hrvatima", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: