FON doneo odluku o doktoratu Siniše Malog

Nastavno-naučno veće Fakulteta organizacionih nauka usvojilo je većinom glasova izveštaj o doktoratu Siniše Malog.

Izvor: B92, Beta

Ponedeljak, 28.10.2019.

08:44

FON doneo odluku o doktoratu Siniše Malog
Foto: Tanjug / Dragan Kujundžiæ

Doktorat ministra finansija nije plagijat i odlučeno je da se Siniši Malom izrekne samo javna osuda zbog spornih 6,97 odsto teksta prilikom izrade doktorata.

Opcije za koje su članovi Nastavno-naučno veća glasali su: da prihvataju izveštaj Etičke komisije i predlažu da se Mali kazni javnom osudom ili javnom opomenom, ili da ne prihvate izveštaj ove komisije.

Profesori FON-a su se izjasnili, a poslednja reč Beogradskog univerziteta najavljena je za 4. novembar.

Podsetimo, premda je komisija dvaput utvrdila da nije u pitanju plagijat, pod pritiskom javnosti on je ponovo bio pred stručnjacima. I uz svu pridodatu pažnju, koja im je teret i kroz medijska pisanja i pritisak opozicije, i na sam dan odluke, članove komisije su na fakultetu dočekali već sam ulaz, stepenice i vrata, oblepljeni nalepnicama sa natpisom „Da ne bude više lažnih diploma“, koji već sugerišu rezultate komisiji.
Foto: B92

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: