Vučić o Kosmetu: Niko nam ništa ne nudi

Niko nam ne nudi ništa po pitanju Kosova i Metohije, neće da nam daju ništa, rekao je predsednik Aleksandar Vučić.

Izvor: B92

Petak, 11.10.2019.

13:25

Vučić o Kosmetu: Niko nam ništa ne nudi
Tanjug/Predsednistvo Srbije

"Niko nam ne nudi podelu, niko nam ne nudi ništa. Neće da nam daju ništa", rekao je Vučić novinarima u Kovinu, na pitanje da li je od izaslanika predsednika SAD Ričarda Grenela dobio uveravanja da će biti ukinute takse i da li će od Srbije biti traženo nešto za uzvrat, te da li je bilo reči o podeli.

On je rekao i da one zemlje koje su priznale Kosovo žele da vide Srbiju bez Kosova.

"To u mašti nečijoj mi imamo nešto i treba nešto da dobijemo, ali ništa niko neće da nam nudi, to da imate u vidu", rekao je Vučić.

On je istakao da mu sedam godina niko ništa ne nudi kad je reč o kosovskom pitanju i istakao da ni SAD, koja je priznala nezavisnost Kosova, neće da promeni svoj stav.

Vučić o Grenelu: Promisliću, pa ću izaći u javnost

Treba mi vreme da promislim o razgovoru sa Ričardom Grenelom i da vidim šta nam je dalje činiti, rekao je danas predsednik Aleksandar Vučić.

Tek potom, istakao je, izaći će u javnost.

On, naime, nije hteo da iznosi detalje razgovora, na pitanje novinara, ali je istakao da je razgovor bio ozbiljan, otvoren i odgovoran.

"Razgovor je bio ozbiljan, otvoren i odgovoran i to je sve što mogu da kažem", ponovio je predsednik Vučić u dva navrata.

"Za raziku od drugih političara, nisam tako velike pameti da bih mogao da pricam velike priče, volim da prođe određeno vreme i da sam razmislim, da vidim šta nam je činiti po određenim pitanjima i tek onda da izađem u javnost", rekao je Vučić, koji se juče u Beogradu sastao sa Grenelom.

On je rekao da ne razmišlja o tome da na osnovu toga dobija političke poene.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: