Vučić sa Rikerom i Palmerom o Kosovu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa zvaničnicima Stejt departmenta Filipom Rikerom i Metjuom Palmerom.

Izvor: B92

Utorak, 24.09.2019.

22:21

Vučić sa Rikerom i Palmerom o Kosovu
Tanjug/Predsedništvo Republike Srbije

Glavna tema razgovora bilo je kosovsko pitanje, odnosno ukidanje taksi i mogućnost povratka za pregovarački sto.

Kako se navodi u saopštenju iz kabineta predsednik Republike, sagovornici su konstatovali da su Srbija i SAD intenzivirale politički dijalog i ekonomsku saradnju.

Oni su razgovorali i o mogućnosti da se otkloni prepreka za nastavak dijaloga Beograda i Prištine. Predsednik Vučić je rekao da je Srbija spremna da se vrati dijalogu po ukidanju taksi na srpsku robu, jer se iskreno zalaže za postizanje stvarnog i održivog kompromisa u rešavanju pitanja Kosova i Metohije.

"Taj kompromis bi morao da uzme u obzir i poštuje interese tamošnjih Srba, kao i očuvanje državnih i nacionalnih interesa Srbije", naglasio je predsednik Vučić.

Predsednik Srbije i zvaničnici SAD su razgovarali i o situaciji na Zapadnom Balkanu i saglasili se da su mir i stabilnost od suštinske važnosti za politički i ekonomski napredak, kao i evropski put celog regiona, dodaje se u saopštenju.

"To su, posle kancelarke Nemačke Angele Merkel i susreta sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, veoma važni sastanci, da vidimo kakav je američki plan i šta je američka ideja (za KiM)", rekao je Vučić srpskim novinarima uoči sastanka.

Riker je vršilac dužnosti pomoćnika američkog držvanog sekatara za evropske i evroazijske poslove u Stejt departmentu, dok je Palmer specijalni izaslanik za Zapadni Balkan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: