Iran saopštio: Otkrili smo CIA špijune u zemlji, sledi smrtna kazna; Čeka se reakcija SAD

Iranske vlasti saopštile da su otkrile špijunsku mrežu CIA agenata koji su "vršljali" po Iranu, prenela je poludržavna iranska agencija Fars.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.07.2019.

08:29

Iran saopštio: Otkrili smo CIA špijune u zemlji, sledi smrtna kazna; Čeka se reakcija SAD
EPA/EFE Olivier Douliery/POOL

"Velika američka sajber-špijunska mreža kojom rukovodi CIA otkrivena je u Iranu. Nekoliko agenata je uhapšeno", saopštio je jedan zvaničnik iranske obaveštajne agencije, a preneo Rojters i Sputnjik internešenel.

Agencija Fars je prenela da je taj zvaničnik izjavio da je identifikovano 17 špijuna CIA, a da je nekoliko njih osuđeno na smrt. Nije jasan broj osuđenih, a neke agencije su prenela da je reč op bar jednom špijunu CIA.

Sputnjik internešenel je preneo da je u junu već ubijen jednog od uhapšenih "špijuna". Reč je o Džalalu Hadž Zvaru, koji je navodno sarađivao sa CIA a radio je u iranskom ministarstvu odbrane.

Takođe, objavljeno je i da je ta akcija Irana pokrenuta u junu i da su s Teheranom na otkrivanju tajnih agenata CIA bili angažovani i obaveštajci drugih zemalja, ali se ne navodi kojih.

Očekuje se reakcija SAD, koja je s Iranom već mesecima u sve većem i većem sukobu, najpre oko povlačenja Vašingtona iz iranskog nuklearnog sporazuma, a zatim i oko "igre" sa napadnutim i zaplenjenim tankerima u Persijskom zalivu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: