Tramp potvrdio: Godfri novi ambasador u Beogradu

Predsednik SAD Donald Tramp objavio je da namerava da za novog američkog ambasadora u Srbiji nominuje Entonija Godfrija iz Virdžinije, prenosi Glas Amerike.

Izvor: B92

Sreda, 19.06.2019.

10:09

Tramp potvrdio: Godfri novi ambasador u Beogradu
Foto: EPA-EFE/CHARLY TRIBALLEAU

Kako je objavljeno na sajtu Bele kuće, Godfri trenutno radi kao zamenik ambasadora SAD u Moskvi, a iza sebe ima skoro 40 godina službe u američkoj mornarici i diplomatiji.

Prethodno je bio direktor Kancelarije za Irak u Birou za bliskoistočna pitanja Stejt departmenta i ministar savetnik za politička pitanja u Ambasadi SAD u Bagdadu.

Prema informacijama na zvaničnoj stranici Stejt departmenta, tokom diplomatske karijere bio je zamenik ambasadora u Jermeniji, a služio je i u ambasadama u Zagrebu, Dablinu i Minsku.

Godfri je diplomirao na Univerzitetu Kalifornija i govori ruski, turski i srpsko-hrvatski jezik, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

22 h

Podeli: