Haradinaj poručuje iz Berlina: Mi smo za dijalog s Beogradom ali pod jednim uslovom

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj ne odustaje od stava da sporazum Beograda i Prištine treba da rezultira priznanjem nezavisnosti Kosova u postojećim granicama.

Izvor: B92

Četvrtak, 06.06.2019.

11:15

Haradinaj poručuje iz Berlina: Mi smo za dijalog s Beogradom ali pod jednim uslovom
Foro: EPA-EFE/ Valdrin Xhemaj

Haradinaj je to napisao na svom profilu na Fejsbuku nakon razgovora sa nemačkim parlamentarcima u Berlinu, gde se nalazi u jednodnevnoj poseti.

"Sa nemačkim poslanicima razgovarao sam o ukupnom razvoju situacije u zemlji i regionu, o bliskoj saradnji između Kosova i Nemačke i procesu dijaloga sa Srbijom. Izrazio sam stav da je Kosovo za dijalog, za postizanje sveobuhvatnog sporazuma koji treba da rezultira priznanjem u postojećim granicama", napisao je Haradinaj.

Naveo je i da je u razgovoru sa poslanicima bundestaga ponovio da su građani Kosova jedini u regionu Zapadnog Balkana koji ne uživaju slobodno kretanje zbog viznog režima i da, kako je rekao, s pravom očekuje da Nemačka dorinese pozitivnom razvoju ovog procesa.

"Uloga nemačke države bila je i ostaje moćna za unutrašnju i spoljnu konsolidaciju naše zemlje i trenutno smo na vrhuncu bilateralnih odnosa sa Nemačkom", naveo je Haradinaj.

Inače, Haradinaj je u Berlinu razgovarao sa članovima parlamentarne grupe za jugoistočnu Evropu Bundestaga, Josipom Juratovićem, Nezahatom Baradarij iz SPD, Fridrićom Ostendorfom...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: