Najpopularnije dečije ime u Berlinu prošle godine - Muhamed

Muhamed je bilo jedno od najpopularnijih dečijih imena u nekoliko nemačkih država prošle godine, a zauzelo je 24. mesto na nacionalnom nivou.

Izvor: B92, Sputnjik

Subota, 04.05.2019.

22:59

Najpopularnije dečije ime u Berlinu prošle godine - Muhamed
Foto: Depositphotos/zurijeta

Za dečake rođene u Berlinu 2018. godine, Muhamed je bilo najpopularnije ime, kaže se u studiji koju je naručilo Nemačko vladino jezičko društvo.

Asocijacija za nemački jezik izvestila je da je ime Muhamed, zajedno sa svojim varijacijama, bilo među prvih 10 najpopularnijih imena u glavnom gradu.

Iako agencija nije precizirala tačno mesto na berlinskoj rang-listi, navodi se da su ime i njegove varijante takođe stigle do prvih 10 mesta u Hamburgu i zapadnoj državi Sarland, i da su rangirane na 24. mesto na nacionalnom nivou.

Tri najpopularnija dečija imena u Berlinu bila su Paul, Aleksander i Maksimilijan — u skladu s nacionalnim trendom. Za Henrija se kaže da je deveto najpopularnije ime; direktorka agencije Andrea Eva Evels izjavila je da je to prvo anglofono ime koje je ušlo među prvih deset ove godine.

Što se devojčica tiče, najpopularnija imena u Nemačkoj u 2018. godini su bila Mari/Meri, Sofi i Marija.

Agencija je prikupila podatke iz oko 700 registara širom Nemačke i zabeležio ukupno oko 65.000 različitih imena, za koje je agencija saopštila da su oko 90% svih imena koja su data prošle godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: