Nakon primećenih "aktivnosti", S. Koreja testirala novo navođeno oružje

Dan nakon što je objavljeno da su primećene "neke aktivnosti" u istražnim centrima, Severna Koreja testirala novi tip taktičkog navođenog oružja.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.04.2019.

07:16

Nakon primećenih
Foto: Tanjug/AP

Kako prenosi AP, lider Severne Koreje Kim Džong Un lično je posmatrao lansiranje oružja na Akademiji za odbramene nauke.

Agencija Severne Koreje KCNA prenosi da je Kim rekao da "razvoj oružanog sistem služi kao događaj od velike važnosti za uvećanje borbene sposobnosti Narodne armije".

Saopštenje iz Severne Koreje dolazi u trenutku kada su se pojavili izveštaji da je primećena aktivnost u istražnim centrima u Severnoj Koreji, za koje se veruje da služe za razvoj raketa dalekog dometa, koje bi mogle da pogode teritoriju SAD, navodi AP.

Bela kuća saopštila je da je upoznata sa događajem, ali nije ništa komentarisala. AP ističe da nije moglo da se dobije nezavisna potvrda navoda o testiranju novog oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: