Nedelja, 13.01.2019.

19:34

"Kosovo i Srbija da se ugledaju na Makedoniju i Grčku"

Makedonski vicepremijer za evropska pitanja Bujar Osmani pozvao je Kosovo i Srbiju da po primeru Makedonije i Grčke otvore i prošire svoje političke vidike.

Izvor: Beta

Foto: Tanjug/AP

On je pozvao i da se stvore mogućnost za politički kompromis.

On je istakao da uspeh Makedonije i Grčke da zatvaraju otovrena pitanja i uspeh Prespanskog dogovra (o rešavanju višedecenijskog spora oko imena) "predstavlja podsticaj i predstavlja primer i simbol optimizma za ostale zemlje Zapadnog Balkana kako se grade dobri odnosi sa susedima i zatvaraju otvorena pitanja kroz kompromis, razgovor i pozitivan pristup".

"Želim ovu poruku ohrabrenja da pošaljem najviše do naših suseda Kosova i Srbije. Poruka je da i oni otvore i prošire svoje političke vidike i da stvore mogućnost za politički kompromis koji će da predstavlja uspeh i za ceo region", rekao je Osmani na konferenciji za novinare u Vladi Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: