Advokat o policajcima koji nisu iz RS, javio se Stefanović

U javnosti su se pojavile informacije da su u policijskim akcijama u Banjaluci učestvovali i pripadnici specijalnih snaga koji nisu iz Republike Srpske.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 25.12.2018.

22:43

Advokat o policajcima koji nisu iz RS, javio se Stefanović
Foto: Tanjug / Dimitrije Goll

Te informacije je preneo advokat Davora Dragičevića, Ifet Feraget, u izjavi za BHT.

Takođe, pojavile su se i glasine da se radi o pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, ali to Feraget nije rekao i naveo da “to treba proveriti”.

Ipak, zbog njegove izjave se oglasio ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović i “demantovao tvrdnje da su pripadnici MUP Srbije bili prisutni u Banjaluci”.

"Povodom informacija koje su se pojavile u delu javnosti da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije bili prisutni na demonstracijama u Banjaluci u Republici Srpskoj, želim da kažem da su svi koji to tvrde ozbiljni lažovi", kaže Stefanović u izjavi za Tanjug.

Nijedan pripadnik MUP-a Srbije uopšte ne nalazi, niti se nalazio na teritoriji Republike Srpske - ni danas, niti u prethodnim danima, istakao je on.

"Potpuno je očigledno da je reč o unutrašnjoj stvari Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, u šta se Srbija ne meša. Pozivam sve da prekinu sa izmišljotinama i sa uvlačenjem policije Republike Srbije u unutrašnje stvari drugih država", rekao je Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: