Slučaj "Barbara": Burno u studiju zbog novinarke Studija B

Bura oko izveštavanja novinarke Studija B o protestu opozicije ne prestaje. Društvene mreže prepune su osude, a urednica te televizije brani novinarku.

Izvor: B92, Prva

Utorak, 11.12.2018.

08:14

Slučaj
Screenshot/Youtube

Naime, radi se o izveštavanju novinarke Barbare Životić, čije izveštavanje sa subotnjih protesta ne prestaje da intrigira javnost.

Način na koji je ona izveštavala i sam izveštaj izazvali su lavinu negativnih komentara na društvenim mrežama.

Između ostalog, njoj su upućene i uvrede ali i pretnje, što urednica, direktorka i glavna urednica Studija B Ivana Vučićević osuđuje u svakom smislu. "Barbara je nečija ćerka, sestra...ne postoji opravdanje za takvo nasilje", kazala je ona u Jutarnjem programu TV Prva.

Vučićevićeva je sve vreme pokušavala da odbrani izveštaj mlade koleginice tvrdeći, između ostalog, da ceo izveštaj nije "namešten".

S druge strane, novinar Srđan Škoro insistirao je na tome da nije reč o novinaru jer novinar ne sme da laže. Obraćajući se urednici TV Studija B, kazao je da je za nju skandalozan izveštaj okej i da je reč o partijskoj televiziji na kojoj se novinari zapošljavaju po partijskoj liniji.

"Barbara je žrtva partijskog zapošljavanja, ona nije novinar i vi ste kao partijski kadar došli na čelo te televizije", kazao je Škoro urednici Studija B i dodao da televizija na kojoj se nalazi laže građane svaki dan.

Vučićevićeva je branila tezu da je novinarka Barbara Životić objektivno izveštavala sa protesta opozicije i da nije iznela neistine već činjenice, a Škoro je nastavio da protivtezom da u tom izveštaju nema nikakvih činjenica.

Tok burne rasprave pogledajte u VIDEO-prilogu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

407 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: