Sednica u 10h, a u 17 svečanost - Kosovo dobija "vojsku"?

Sednica kosovske skupštine na kojoj bi trebalo da budu usvojena tri zakona o transformaciji Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku zakazana je za petak.

Izvor: B92

Ponedeljak, 10.12.2018.

14:00

Sednica u 10h, a u 17 svečanost - Kosovo dobija
Foto: EPA-EFE/Kushtrim Ternava

Prema tvrdnjama prištinskog lista Koha ditore, sednica je zakazana za 10 časova, a istog dana u 17 sati tim povodom će u Ministarstvu kosovskih snaga bezbebdnosti biti održana svečanost.

Toga dana na dnevnom redu parlamenta će se naći samo jedna tačka dnevnog reda, koja obuhvata razmatranje Nacrta zakona o Ministarstvu odbrane, Nacrta zakona o Bezbednosnim snagama Kosova i Nacrta zakona o službi u Bezbednosnim snagama Kosova.

Podsetimo, Srpska lista je početkom decembra objavila da prištinske vlasti planiraju da 14. decembra formiraju kosovsku vojsku. To je kasnije potvrdio i predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: