Automobil uleteo u kolonu dece, stradao dečak

Jedan dečak je poginuo, a dve devojčice su povređene kada je automobil "tojota" na Divčibarama naleteo na kolonu dece.

Izvor: B92

Utorak, 12.06.2018.

12:21

Automobil uleteo u kolonu dece, stradao dečak
Printscreen TV Prva

Saobraćajna nesreća dogodila se na Divčibarima kod hotela "Pepa" kada je automobil "tojota" udario u grupu dece koja su prelazila ulicu, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

Desetogodišnji dečak, učenik trećeg razreda, preminuo je na mestu udesa, dok su devojčice lakše povređene i odmah im je pružena lekarska pomoć.

Vozač automobila beogradskih registarskih oznaka V. V. (1975) uhapšen je na mestu nesreće.

Sva deca su iz Subotice i bila su na rekreativnoj nastavi, a danas je trebalo da putuju kući.

Nesreća se dogodila oko 10h, "Blic" navodi da je preminuo dečak A. D., dok su povređene devojčice T. S. (10) i V. T. (10).

Kolona učenika organizovano je prelazila ulicu, a vozilo "tojota" kojim je upravljao V. V. kretalo se iz pravca Kaone ka centru Divčibara. Automobil se nije zaustavio, već je prešao na levu stranu i na trotoaru udario u grupu dece, dodaje beogradski list.

Vozilo je naletelo na decu u trenutku kada je već više od pola kolone prešlo na drugu stranu Valjevske ulice u neposrednoj blizini hotela "Pepa", u kome su deca bila smeštena.

Iz MUP-a navode da je V. V. uhapšen zbog sumnje da je učinio teško krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja i u zakonskom roku biće sproveden nadležnom tužilaštvu.

"Deca su posle doručka napustila sobe i krenula u šetnju ka centru Divčibara. Ručak je bio planiran za 12 časova, a posle toga polazak za Suboticu", rekla je menadžerka hotela "Pepa" Branka Iić.

Prema informacijama iz valjevske bolnice, devojčice su posle pregleda puštene kući sa konstatovanim lakšim telesnim povredama.

Deca su u 13.30 časova otišla autobusom za Suboticu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: