"Čulo se 'ššššš', pobegli smo, polivali nas vodom"

Sedmogodišnja Masa preživela je navodni hemijski napad u Dumi u Siriji, a za BBC je opisala kako je izgledalo skrivanje u podrumu, a potom i bekstvo.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

08:27

screenshot/BBC

Snimak na kojem se nalazi devojčica pre nedelju dana obišao je svet. Na njemu je Masa i mnoga druga deca koju polivaju vodom nakon što je izveden navodno hemijski napad.

“Bili smo u podrumu, Duma je bila pod udarom. Odjednom su bacili barel, ali nije eksplodirao. Začulo se samo ’ššššš’. Povikali su ’idite gore, idite gore’. Otišli smo na poslednji sprat i ja sam pala na pod, nisam mogla da stanem. Moja mama je zatim povikala, moj stric me je uzeo u naručje i odneo gore. Došli su i doktori, nosili su moju sestru i mene. Doveli su nas do prve medicinske stanice i polili vodom, dali nam injekcije“, rekla je Masa za BBC.

Kako kaže, otišli sun a spavanja, a granatiranje je i dalje trajalo.

“Bili smo prekriveni prašinom. Vratili smo se u podrum, osetili smo miris krvi”, rekla je ona.

Da podsetimo, napad se dogodio pre nedelju dana u Dumi, od tada traju tenzije između Zapada sa jedne strane i Sirije i Rusije sa druge strane.

Kao odgovor na napad, SAD su, zajedno sa Velikom Britanojom i Francuskom, bombardovale Siriju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: