Nije dugo trebalo: U Skupštini "čibe" i "šljam"

Poslanici su se u utorak, posle duže pauze i beogradskih izbora, vratili u klupe, a nije im bilo potrebno mnogo vremena da počnu da se međusobno vređaju.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 08.03.2018.

16:06

Nije dugo trebalo: U Skupštini
FOTO TANJUG/ SAVA RADOVANOVIC

Oštar rečnik, dobacivanja, prepucavanja i ostalo što ne ide na čast najvažnijoj demokratskoj instituciji, ali je odavno deo političkog folklora, građani su mogli čuti u više navrata tokom direktnog prenosa sednice.

Nakon pitanja ministru policije Nebojši Stefanoviću o neizlasku policije na teren po prijavi da "crni džipovi bez tablica kruže po Boru" tokom izbora, za koje on kaže da su "potpuna izmišljotina", u kratak sukob su ušli šef poslaničke grupe SNS Aleksandar Martinović i lider Nove stranke Zoran Živković.

Kako prenose agencije, nakon što je Stefanović je upitao "da li je zabranjeno inače da se neko crnim džipom kreće gradom" i naveo da policija piše kazne onima koji nemaju tablice, Martinović je iz klupe dobacio da "Živković ima takav džip", na šta mu je Živković doviknuo: "Čibe!"

Nešto kasnije, poslanik SNS Srbislav Filipović je tokom polemike o izborima i nepravilnostima u Beogradu rekao da je "opozicija raspala i propala" i da dve godine govori sve najgore o SNS i Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici.

Filipović je rekao da je opozicija bila na vlasti u "zlatno vreme cvetanja džipova, privatnih interesa i zidanja vila", zatim je pohvalio zakonske predloge koji su obrazlagani u skupštini i rekao:

"Čuli smo sve one detalje koje javnost treba da zna, ali je potrebno i da ovde jednom skinemo rukavice i da pokažemo da SNS nema čega da se stidi pred vama, jer ste vi najgori politički šljam koji je postojao u istoriji Srbije. I kao takvi ste i završili na ovim izborima, sa nula, jedan i dva odsto. Na sledećim više nećete ni postojati", rekao je Filipović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: