Javio se Vulin – odgovor Gabrijelu

Ministar odbrane Aleksandar Vulin poručio je da Srbija neće priznati Kosovo.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.02.2018.

16:41

Javio se Vulin – odgovor Gabrijelu
Foto: Tanjug / Tanja Valiæ

On je to rekao povodom izjave nemačkog šefa diplomatije Zigmara Gabrijela, koji je u Prištini rekao da je krajnji cilj njegove zemlje da omogući ulazak Kosova u članstvo EU, te da će jedan od najvećih izazova biti ubediti pet zemalja članica Unije da priznaju kosovsku nezavsnost.

Vulin je u izjavi za javnost rekao da kada god je Nemačka bez dogovora i saglasnosti govorila u ime čitave Evrope, stvari su krenule po zlu i čitav svet je patio.

"Izjava ministra Gabrijela je potvrdila, još jednom, da u Evropi malo koga, a možda i nikoga, ne zanima koliko je Srbija stvarno uspešno i demokratsko društvo. Kada bi se članstvo u Evropi stvarno merilo samo na osnovu uspeha u vladavini prava ili medijskim slobodama, Srbija bi odavno bila članica Evropske unije. Ali, njih izgleda, zanima samo jedna stvar - da priznamo Kosovo i ništa drugo. Srbija neće priznati Kosovo i Metohiju, a posebno ga neće priznati da bi bila članica Evropske unije", naveo je Vulin.

Podsetimo, Gabrijel je posetio istog dana Beograd i Prištinu i manje ili više biranim rečima izneo očekivanja Nemačke u pogledu pitanja Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: