"Blic": Hrvatima je neko dao 10.000 evra da naprave haos

Trojica od šestorice privedenih Hrvata, koji su učestvovali u masovnom huliganskom obračunu tokom derbija u Beogradu, bili su plaćeni za učešće u tuči.

Izvor: Blic, Tanjug

Petak, 15.12.2017.

07:10

Foto: StarSport

To piše današnji "Blic" i navodi da je kod jednog od njih nađena i količina narkotika dovoljna za nekoliko godina robije.

Prema navodima "Blica", Hrvati - Splićani, njih trojica, među kojima i Ante Firić (26) i Damir Dovarović, dobili su 10.000 evra da dođu u Beograd i krenu u okršaj.

Izvor "Blica" iz MUP-a nije želeo da otkrije ime lica koje je Hrvatima platilo, kako ne bi uticao na istragu. Firić je teško povređen u huliganskom sukobu i hospitalizovan je na VMA. Zadobio je ubodnu ranu nožem na leđima, a ima i hematom na mozgu. Firić je, prema dostupnim podacima, do sada nekoliko puta osuđivan zbog reketiranja. Hrvatskoj javnosti postao je poznat kada je pre tri godine sa bratom Sandrom Firićem i s nekoliko prijatelja brutalno pretukao ugostitelja sa Hvara Franu Žuvelu, navodi list.

Prema dostupnim podacima, u tuči je učestvovalo najmanje šest Hrvata, među kojima i bokser Damir Tovarović, nekadašnji državni prvak Hrvatske u borilačkim sportovima.

Pročitajte još i :

- "I te kako će da odgovaraju za svoja zlodela / VIDEO

- Zagreb se oglasio: Hrvati učestvovali u tuči u Beogradu

- "Splićani 'van navijačkog miljea' bili deo sukoba u BG"

- MUP: Povređeni i stranci, "u policiju dovedeno 26 osoba"

- "Jug su napali strani plaćenici i izdajnici"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

107 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: