Skupština završila rad, u utorak o amandmanima

Skupština Srbije završila je sednicu i rad nastavlja u utorak raspravom o amandmanima na set zdravstvenih zakona.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2017.

21:02

Skupština završila rad, u utorak o amandmanima
Foto: Tanjug, arhiva

Među njima je i Predlog zakona o medicinskim sredstvima.Pred poslanicima su i dopune Zakona o zdravstvenoj dokumentaciji i evidencijama u oblasti zdravstva kao i finansijski ugovor Klinički centar/C između Srbije i Evropske investicione banke.

Na te zakone podneto je ukupno više od 500 amandmana.

U današnjoj raspravi poslanici opozcije su istakli da je predlog zakona o medicinskim sredstvima prevedena direktiva Evropske unije o čemu svedoče engleski termini u predlogu zakona.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da su u predlogu zakona korišćeni strani izrazi kako bi se pomogli Agenciji za lekove da prepozna temu studije u cilju veće sigurnosti pacijenta.

On je istakao da se predlogom zakona o medicinskim sredstvima onemogućava ulazak nekvalitetnih lekova na tržište Srbije.

"Statistika pokazuje da je do 70 odsto medicinskih sredstava koja su povučena sa tržišta, nisu iz Evropske unije", kazao je Lončar.

U jednom trenutku, poslanici su polemisali o tome ko je omiljeni poslanik predsednika Srpske napredne stranke Aleksandra Vučića kao i o tome zašto se u amandmanima dopisuju zarezi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: