Tadić: Raspisivanje izbora vrhunska neodgovornost

Izvor: B92

Petak, 13.02.2004.

14:56

Default images

Potpredsednik Demokratske stranke, Boris Tadić, izjavio je u petak da je raspisivanje novih izbora u ovom trenutku "vrhunska neodgovornost", jer postoje dve mogućnosti da se formira Vlada Srbije. Prva je da DSS formira vladu sa Srpskom radikalnom strankom, a druga da vladu formiraju četiri liste demokratskog bloka, rekao je Tadić na konferenciji za novinare. DS je, prema Tadićevim rečima, otvorena za pregovora i spremna da učestvuje u većinskoj vladi demokratskog bloka koja bi bila stabilna i mogla da traje četiri godine.

Tadić je pozdravio principijelan stav lidera Srpskog pokreta obnove, Vuka Draškovića, da ne uđe u manjinsku vladu koju bi podržala stranka na čijem je čelu Slobodan Milošević. "Za mene je neshvatljivo sa kojom lakoćom predstavnici drugih stranaka demokratskog bloka jesu spremne da uđu u kolaboraciju, u političku kooperaciju, u saradnju sa SPS-om na čijem čelu je Slobodan Milošević", kaže Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: