Insajder: Suspendovano 47 radnika Pošte

Predsednik Sindikata zaposlenih u JP Pošte Srbije u Novom Sadu Ljubiša Simić izjavio je za Insajder da je 47 radnika u Pošti suspendovano.

Izvor: Tanjug, Insajder

Utorak, 14.11.2017.

20:17

Insajder: Suspendovano 47 radnika Pošte
Foto: Tanjug/Sava Radovanoviæ

Kako je naveo, oni su suspendovani zbog toga što su prilikom protesta blokirali distributivne poštanske centre u Novom Sadu i Beogradu.

“Suspendovano je sedam radnika u Novom Sadu, među kojima sam i ja, a 40 u Beogradu. Dobili smo informacije da će sutra biti još toliko”, kaže Simić za Insajder.

Ova informacija je Insajderu potvrđena i u Samostalnom sindikatu poštanskih radnika Srbije.

V.d. direktorka Pošte Mira Petrović u izjavi za Insajder nije želela da potvrdi da li su radnici suspendovani, ali je rekla da će "u svakom slučaju svi koji su nezakonito blokirali rad Pošte biti sankcionisani”.

Zaposleni u Pošti protestuju već više od dve nedelje ispred distributivnih poštanskih centara tražeći poboljšanje materijalnog položaja, odnosno povećanje zarada i isplate zarade iz dobiti.

Takođe traže zabranu zapošljavanja novozaposlenih na sistematizovana radna mesta sa rešenjima o privremeno-povremenim poslovima.

Zaposleni traže i razrešenje v.d direktorke Pošte Srbije Mire Petrović i što hitniji izbor direktora na osnovu već sprovedenog konkursa, zatim razrešenje predsednika i članova Nadzornog odbora i utvrđivanje odgovornost predstavnika poslovodstva zbog pritisaka i pretnji zaposlenima i sindikalnim aktivistima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: