MUP demantuje reči ambasadora UKR: Kažnjavamo i diplomate

MUP je, povodom izjave ambasadora Ukrajine u Srbiji o nekažnjavanju prekršaja koje počine diplomate u Srbiji, saopštio da takva praksa u Srbiji ne postoji.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.09.2017.

19:29

MUP demantuje reči ambasadora UKR: Kažnjavamo i diplomate
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je saopštio MUP Srbije, zakon se dosledno primenjuje na sve.

U toku 2015. godine otkriveno je ukupno 170 prekršaja diplomatsko-konzularnih predstavništava u Srbiji, u 2016. otkriveno je 156, dok je ove godine otkriveno 78 prekršaja, navodi se u saopštenju MUP-a.

"Vozilom Ambasade Ukrajine učinjena su četiri prekršaja i to u toku 2015. godine", navodi se u saopštenju.

Takođe se ističe da se Zakon o bezbednosti sabraćaja u Srbiji dosledno i jednako primenjuje kako prema našim građanima, tako i prema strancima i osobama iz diplomatsko-konzularnih predstavništava.

"Nikome nećemo dozvoliti da ugrožava bezbednost naše dece", poručio je MUP u saopštenju.

Kako je preneo N1, ukrajinski ambasador Oleksandr Aleksandrovič rekao je ranije danas, tokom konferencije Beogradskog centra za bezbednosnu politiku na temu šta građani misle o policiji, da policajci ne zaustavljaju i ne kažnjavaju diplomatska vozila koja prave prekršaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: