Šugajev: Sve po planu, "migovi" iz Rusije do kraja 2017.

Rusija planira da do kraja 2017. završi isporuke lovaca MiG-29 Srbiji, izjavio direktor Federalne službe za vojno-tehničku saradnju Rusije Dmitrij Šugajev.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.08.2017.

11:45

Šugajev: Sve po planu,
Getty images

"Isporuke još nisu počele. Rad u tom smeru se vodi u skladu sa planom, dogovorenim sa partnerima. Završetak isporuka aviona MiG-29 Srbiji planiran je za kraj 2017. godine“, rekao je Šugajev novinaru Sputnjika na forumu "Armija 2017".

On je dodao da su u toku razgovori i o mogućoj prodaji PVO sistema S-300.

Šest "migova" (MiG 29) koje je Rusija poklonila Srbiji, prema najavama medija, trebalo je da stigne u aprilu u Vazduhoplovni remontni zavod "Moma Stanojlović" u Batajnici.

Remont i modernizaciju "migova" iz sastava Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, kao i postojeća četiri miga, u "Momi" će obaviti ruski eksperti, uz pomoć srpskih stručnjaka, a ceo posao koštaće Srbiju 185 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: