Vulin novi ministar vojni

Mandatarka za sastav nove Vlade Srbije Ana Brnabić predložiće Aleksandra Vulina za ministra odbrane, javio je Tanjug.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.06.2017.

21:02

Vulin novi ministar vojni
Tanjug

Kako saznaje državna agencija, dosadašnji ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja će zameniti resore sa Zoranom Đorđević.

Đorđević je na mestu ministra odbrane bio od smenjivanja Bratislava Gašića, pošto je u međuperiodu od nešto manje od mesec dana na toj funkciji kao vršilac dužnosti bio Dušan Vujović.

Ipak, Đorđević neće ostati bez ministarskog mesta u budućoj Vladi Srbije. On je u intervjuu tabloidu Alo rekao da mu je velika čast što ga je Brnabićeva pozvala da bude deo njenog tima.

"U novoj Vladi mi je poveren resor za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja", rekao je Đorđević.

Funkciju ministra odbrane od osamostaljenja Srbije 2006. godine obavljali su Zoran Stanković, u prvoj Vladi Vojislava Koštunice, Dragan Šutanovac u drugom Koštuničinom mandatu i u kabinetu Mirka Cvetkovića, Aleksandar Vučić i Nebojša Rodić u kabinetu Ivice Dačića, te Bratislav Gašić u Vučićevom timu.

Vulinu će ovo biti treća ministarska funkcija u političkoj karijeri, najpre je bio ministar bez portfelja zadužen za Kosovo i Metohiju. Podsetimo, Vulin je zajedno sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i odlazećim gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim u januaru ove godine postao deo VI klase Visokih studija bezbednosti i odbrane. Tom prilikom je Zoran Đorđević, koga će upravo Vulin zameniti, istakao da se radi o "sudijama koje su najvišu nivo karijernog usavršavanja i prilika da se steknu nova znanja i vide razni pogledi na bezbednosne situacije i izazove".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

101 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: