Ruski izaslanik: "Njet" avionima SAD

Zone bezbednosti u Siriji biće zatvorene za ratne avione SAD i avione koalicije predvođene SAD, izjavio je ruski izaslanik na mirovnim pregovorima.

Izvor: B92

Petak, 05.05.2017.

10:51

Ruski izaslanik:
Foto: Thinkstock

Turska i Iran prihvatili su juče na ruski predlog za formiranje "deeskalacionih zona" u Siriji, što su Ujedinjene nacije pozdravile, dok su SAD izrazile skeptičnost, podseća Rojters.

Ruski izaslanik na mirovnim pregovorima o Siriji u Astani Aleksander Lavrentjev je, odgovarajući na pitanje agencije TAS, rekao da dozvola Saveta bezbednosti UN nije neophodna za uspostavljanje deeskalacionih zona u Siriji, ali da Moskva očekuje da će SB UN podržati tu odluku.

Rusija, Turska i Iran potpisali su juče memorandum o formiranju zona bezbednosti u Siriji, za koji je predstavnik delegacija sirijske opozicije odmah rekao da ga ne može prihvatiti.

On je kao razlog odbijanja naveo da formiranje zona bezbednosti može da ugrozi teritorijalni integritet Sirije, kao i da ne smatra Iran zemljom koja će garantovati mirovni plan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: