Bečej: Nepoznat uzrok stomačnih tegoba dece na takmičenju

Dvadesetoro dece, članovi plivačkih klubova koji učestvuju na Državnom takmičenju u plivanju u Bečeju, imalo je stomačne tegobe.

Izvor: B92

Nedelja, 12.03.2017.

16:17

Bečej: Nepoznat uzrok stomačnih tegoba dece na takmičenju
Ilustracija: GettyImages

Oko 20-oro dece iz četiri ili pet klubova, od ukupno 260 dece iz 42 kluba, se požalilo na stomačne tegobe i, po preporuci saveza i trenera, upućeni su na pregled u Dom zdravlja u Bečeju i kod svih su utvrđene lake stomačne tegobe.

Roditelji su za B92 rekli da su se deca otrovala, najverovatnije hranom, ali treneri su potvrdili da nije u pitanju klasično trovanje, deca nisu imala drhtavicu i temperaturu, već je sve regulisane prirodnim putem.

Neku decu su roditelji odmah vratili kući, dok su neka nastavila takmičenje, te se dešavalo da se ispovraćaju, pa onda plivaju i takmiče se, nezvanično saznajemo.

Uzrok stomačnih problema još nije poznat, a roditelji pretpostavljaju da je zbog hrane, koju su pojeli u hotelu.

Međutim, nisu sva deca sa stomačnim tegobama bila smeštena na istoj lokaciji, niti su se hranila u istim restoranima, što je nametnulo mogućnost da je stomačne probleme izazvala bečejska voda.

Kako javlja reporterka B92, meštani Bečeja tvrde da je ta voda jedna od bakteriološki najzdravijih u tom kraju.

I predsednik plivačkog saveza Srbije Boris Drobac kaže za B92 da je možda uzrok pijaća voda, na koju se deca nisu adaptirala.

Nisu sva deca bila smeštenai u istom objektu, već nekoliko različitih, što će reći da je malo verovatna mogućnost da je hrana uzrok..

Isključio je i mogućnost bakteriološke ispravnosti vode u bazenu, jer nju redovno kontrolišu, na nedeljnom nivou, što su po zakonu obavezni.

Prema nezvaničnim informacijama, najviše dece koja su imala stomačne tegobe je iz kluba "Partizan".

Takmičenje se privodi kraju, a deca iz "Partizana" su nastavila učešće u takmičenju i osvojila treće mesto, međutim na žalbu drugih takmičara oni su diskvalifikovani i ostali su bez medalje.

Organizator takmičenja je Plivački savez Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: