Još jedan gaf predsednice Hrvatske

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović govorila je u nedelju na svečanom prijemu povodom 25. godišnjice međunarodnog priznanja Hrvatske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.01.2017.

12:42

Još jedan gaf predsednice Hrvatske
Foto: Tanjug, arhiva

Kako je preneo hrvatski portal "Indeks", hrvatska predsednica je pozdravila sve diplomate s kojima je u vreme priznanja Hrvatske sarađivala. Portal navodi da je Kolinda Grabar Kitarović 1992. godine imala 23 godine i bila studentkinja engleskog i španskog jezika na Filozofskom fakultetu.

"Pozdravljam svakog hrvatskog diplomata i diplomatkinju s kojima sam imala čast raditi u to vreme, koji su se toliko zdušno borili za našu samostalnost i nezavisnost. Nisu to bila laka vremena", rekla je hrvatska predsednica. Ali, prema njenoj biografiji, diplomirala je 1993. godine, kad je počela i raditi u Ministarstvu spoljnih poslova.

Ovo je još jedan u nizu gafova hrvatske predsednice u poslednje vreme. Podsetimo, ona je pred predsedničke izbore u SAD izjavila:

"Amerikanci će odlučiti ko će biti naš sledeći predsednik", i potom se ispravila rekavši "ovaj, njihov sledeći predsednik".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: