Srbija traži od Francuske izručenje Haradinaja

Ministarstvo pravde Srbije poslalo je francuskim pravosudnim organima zahtev za izručenje Ramuša Haradinaja, rečeno je Tanjugu u tom ministarstvu.

Izvor: B92, Tanjug

Utorak, 10.01.2017.

13:49

Srbija traži od Francuske izručenje Haradinaja
Tanjug/AP

Uz zahtev za izručenje poslata je i prateća dokumentacija prevedena na francuski jezik na osnovu koje će francusko pravosuđe odlučivati o ispunjenosti uslova za izručenje Haradinaja Srbiji.

Haradinaj je prošle srede lišen slobode na aerodromu Bazel-Miluz na francuskoj strani, na osnovu poternice koju je Srbja za njim raspisala 2004. godine i nalazi se u pritvoru.

Srbija ga traži zbog sumnje da je počinio zločine na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine koji nisu bili obuhvaćeni optužnicom Haškog tribunala po kojoj je pravosnažno oslobođen.

U pitanju su ratni zločini protiv civilnog stanovništva u zoni odgovornosti Dukađini 1998. i 1999. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: