Obrt: Jura "nije bila svesna", radnica dobija novi ugovor

Samohrana majka Violeta Petrović, obolela od karcinoma, dobiće novi ugovor od kompanije Jura, saopštio je gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2016.

14:58

Obrt: Jura

Bulatović za Tanjug kaže da je dobio pismo od Jure u kojem poslovodstvo navodi da nisu bili svesni okolnosti i specifične situacije u kojoj se Violeta našla, nakon što joj nije produžen ugovor koji je imala na određeno vreme, a u međuvremenu je obolela od karcinoma.

On je tim povodom održao pres konferenciju u Nišu i izrazio zadovoljstvo zbog raspleta situacije.

"Učinili smo sve što je u našoj moći da pomognemo u rešavanju ovog problema. Razgovarali smo pre svega sa njom, pa sa rukovodstvom i direktorima korporacije Jura. Dobili smo odgovor u kome se kaže da je korporacija rešila da iz moralnih i humanih razloga pruži pomoć u okviru svojih mogućnosti i ponudi joj ugovor", rekao je Bulatović.

On je zahvalio predstavnicima kompanije, ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i svima koji su pomogli u rešavanju problema.

Violeta Petrović je u međuvremenu izjavila da je ranije danas bila kod gradonačelnika Bulatovića i da su razgovarali o svemu i da je on rekao da će učiniti sve da joj pomogne i da se reši ova situacija.

"Hvala mu na tome", rekla je Petrovićeva i objasnila da je kod gradonačelnika NIša prethodno bilo i poslovodstvo Jure, a da je zatim ona zajedno sa inspektorkom rada razgovarala sa Bulatovićem. On ih je, kaže, obavestio da su mu njeni poslodavci rekli da će danas doneti odluku i javiti šta su odlučili o njenom slučaju.

Petrović evaje dodala da je ceo slučaj došao i do ministra Aleksandra Vulina i da i on čini sve što može da joj pomogne i da bude zaštićena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: