"Slovensko bratstvo": Šta šalje ruska vojska u Beograd

Više od 150 pripadnika ruskih desantnih jedinica bataljona "Ivanovski" učestvovaće u zajedničkim vojnim vežbama "Slovensko bratstvo 2016" u blizini Beograda.

Izvor: B92

Ponedeljak, 31.10.2016.

12:59

EPA/SERGEI ILNITSKY

Vežbe će trajati od 2. do 15. novembra, a u Srbiju će pored 150 pripadnika ruskih desantnih jedinica doputovati i tri aviona Il-76MD sa preko 50 vojnika vojno-transportne avijacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, prenosi "Sputnjik".

Kako se navodi u saopštenju, osim jedinica Rusije i Srbije, u međunarodnim vojnim vežbama učestvovaće i oužane snage Belorusije.

Ističe se da će pored ljudstva za potrebe vojne vežbe u Srbiju biti prebačena i tri oklopna vozila BMD-2, bespilotna letelica „Tahion“ i četiri kvada. Prve vojne vežbe "Slovensko bratstvo" održane su prošle godine u blizini Novorosijska.

Kako je ranije saopštila Vojska Srbije, vežba "Slovensko bratstvo 2016" biće izvedena kao trilateralna vežba oružanih snaga triju zemalja i predstavlja nastavak saradnje između Vazdušno-desantnih jedinica oružanih snaga Ruske Federacije i Specijalne brigade Vojske Srbije započete izvođenjem vežbe "Srem 2014".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: