Novi Bečej: Jedan radnik stardao, jedan povređen

Jedan radnik je poginuo, a jedan je povređen u nezgodi koja se dogodila u utorak oko 16.00 časova u preduzeću “Polet keramika” u Novom Bečeju.

Izvor: B92

Sreda, 26.10.2016.

14:36

Default images

Stradao je J. S. (51), a povređen V. V. (50), obojica iz Novog Bečeja, kada su pokušavali da skinu poklopac sa biskvitnog mlina, težak oko 100 kilograma, saopštilo je Ministarstvo za rad.

Poklopac se pod pritiskom iznenada podigao i odbacio J. S., koji je stajao na njemu, sa visine od oko šest metara preko zaštitne ograde radne platforme oko mlina. Radnik V. V. je tom prilikom zadobio povrede u predelu očiju, navodi se u saopštenju.

Oba radnika su bila zaposlena na neodređeno vreme.

Inspektori rada Odseka u Zrenjaninu su odmah po saznanju za nezgodu izašli na lice mesta i izvršili nadzor.

Nakon utvrđivanja svih relevantnih činjenica inspekcija će preduzeti sve mere iz svoje nadležnosti, navodi ministarstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: