Vučić Dodiku ponovio stav Srbije o referendumu u Srpskoj

Premijer Aleksandar Vučić ponovio je stav Srbije da ne podržava referendum u Republici Srpskoj.

Izvor: B92

Petak, 09.09.2016.

15:15

Vučić Dodiku ponovio stav Srbije o referendumu u Srpskoj
Tanjug

S druge strane, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da će izjašnjavanje o Danu RS biti održano ako Ustavni sud BiH ne promeni odluku.

Vučić i Dodik na sastanku u Beogradu saglasili su se da je mir najvažniji uslov za napredak i sigurnu budućnost srpskog naroda na Zapadnom Balkanu, ali i svih ostalih naroda koji žive na tom prostoru, saopštila je Vlada Srbije.

Dodik je još obavestio Vučića da će referendum u RS svakako biti održan, ako Ustavni sud BiH, koji je prošle godine proglasio neustavnim 9. januar kao Dan RS, u međuvremenu ne preinači ili promeni svoju odluku i ne vrati odlučivanje na početak.

Vučić je ponovio stavove Srbije, iznete prošle nedelje na sastanku u Predsedništvu Srbije, i izrazio nadu i uverenje da će Srbija i RS i u buduće svoje odnose činiti bližim i intenzivnijim.

Predsednik Tomislav Nikolić i premijer na sastanku s liderima RS 1. septembra nisu podržali referendum u RS, ali "ni na koji način nisu želeli da utiču na promenu političkih stavova" povodom njegovog održavanja.

Vučić i Dodik su danas razgovarali o daljem unapređenju odnosa RS i Srpske, posebno istakavši izgradnju infrastrukturnih projekata, puteva i mostova, koji povezuju Srbiju i RS, kao i zajednička ulaganja u kulturne i obrazovne sadržaje, saopštila je Vlada.

Na sastanku je dogovoren nastavak zajedničkog ulaganja u Andrićev institut u Višegradu, kao i dalje učešće u obeležavanju različitih datuma iz istorije srpskog naroda, navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: