Svi u regionu pišu o "hrvatskom špijunu" uhapšenom u BG

Većina medija u regionu objavila je kao udarnu vest informaciju da su operativci BIA uhapsili stranog obaveštajca u Beogradu.

Izvor: B92

Petak, 02.09.2016.

17:37

Default images
Foto: Thinkstock

Balkanski mediji preneli su i informaciju da je reč o obaveštajcu koji ima dvojno državljanstvo - srpsko i hrvatsko.

Hrvatski informativni sajtovi preneli su, kao najvažniju vest, informaciju o hapšenju pod naslovima: "Srpska obaveštajna služba uhapsila hrvatskog špijuna u Beogradu", "U Beogradu uhapšen hrvatski špijun? Uskoro obraćanje visokih zvaničnika u Srbiji!", "Srpska obaveštajna služba uhapsila hrvatskog špijuna u Beogradu!"...

I bosanski mediji su objavili da je "u Beogradu uhapšen hrvatski špijun", dok mediji u Crnoj Gori sa upitnikom na kraju naslova prenose istu vest.

Sarajevski "Avaz" u tekstu navodi da nije poznato da li je reč o pripadniku hrvatske Sigurnosno-obaveštajne agencije (SOA) ili Vojnoesigurnosno-obaveštajne agencije (VSOA).

Podsetimo, operativci BIA uhapsili su stranog obaveštajca u Beogradu, nezvanično saznaje B92.

Portparol kaVišeg javnog tužilaštva Tatjana Sekulić potvrdila je Tanjugu da je u saradnji tog tužilaštva i BIA uhapšena jedna osoba, ali da za sada ne može da precizira detalje tog slučaja.

Kako pišu “Večernje novosti“, akcija je izvršena u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu, a uhapšena osoba ima dvojno državnljanstvo Srbije i Hrvatske.

Prema saznanjima B92, uskoro će se novinarima obratiti neko od najviših državnih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: